Talvilomaohjelma viikoilla 8-10

Julkaistu: 23.2.2022

Talviloma Hyvärilässä on tekemistä täynnä!

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilässä on hurjasti eri aktiviteettimahdollisuuksia! Hiihtoladut lähtevät heti pihamaalta, Hyrlinkiä - Hyvärilän omaa yhdistelmäpeliä curlingista ja keilailusta - voi pelata myös talvella ja jos suksi ei luista, voit vuokrata lumikenkiä tai kokeilla Fatbike-pyöräilyä hangilla ja kiipeillä liikuntahalli PielisAreenan boulderointihuoneessa. Päivän aloitat Kartanohotellin maukkaalla aamiaisella ja noutopöytäkin on tarjolla joka päivä. Naapurissa, noin 1,5 km:n päässä, sijaitsevat kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba, Bomban talo ja VilliPohjolan ohjelmapalvelut. Tekemistä ja menoa riittää siis koko viikoksi!

VÄLINEOPASTUSTA
MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 9.00–10.30

  • PielisAreenan esittelyä (tilat, mahdollisuudet, valaistus, yms)
  • Lumikenkien ja liukulumikenkien käyttö - siteiden kiinnitys, sauvojen säätö, lyhyt opastus kävelytekniikasta ja reittivinkkejä
  • Trek Fatbiken käyttö - vaihteet, satulan säätö, käyttö- ja reittivinkkejä

Hinta 3€/hlö, maksu vastaanottoon (Hyvärilän lomavieraille maksuton). Kokoontuminen Kartanohotellin edessä ma-pe klo 9.00, ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

PIELISAREENALLA
PUNTTISALI
Pienimuotoinen kuntosali, jossa on peruslaitteita lihaskunnon ylläpitämiseen.
Ennakkovaraus, Hyvärilän talvilomavieraille maksuton.

OMA PELIVUORO AREENALTA
Koko perhe liikkumaan! Sulkapalloa, lentopalloa, koripalloa tai lähes mitä vaan! Hinta alk. 12€/h, sisältäen pelivälineet. Hyvärilän lomavieraille yksi maksuton pelikerta loman aikana. Ennakkovaraukset.

BOULDEROINTIA
Kokeile kiipeilyä liikuntahallin boulderointihuoneessa, jossa kiipeily tapahtuu max 4 metrissä ilman valjaita ja köysiä. Alastulon turvaa paksu alastulopatja. Eritasoisia reittejä, myös negatiivisia (seinä kallistuu itseen päin). Lapset vain aikuisen valvonnassa. Boulderointi sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Ennakkovaraus. Hyvärilän talvilomavieraille maksuton.

EKOASEAMMUNTAA
Tule PielisAreenalle kokeilemaan Hyvärilän uusinta ohjelmaa, ekoaseammuntaa!
Ohjaaja paikalla tiistaina klo 11.30-13.00.
Kesto: 1,5 h
Hinta: Hyvärilän talvilomavieraille maksuton, muille 3€/hlö. Maksu Hyvärilän vastaanottoon.

ULKOILUUN
KARVAVAPOHJAISET LIUKULUMIKENGÄT

Karvapohjaisilla liukulumikengillä ei meno lopu hankalammassakaan maastossa. Näihin menopeleihin on yhdistettynä metsäsuksien ja lumikenkien parhaat ominaisuudet. Mukaan vain säänmukainen ulkoiluvaatetus (mielellään varrelliset kengät) ja reipas ulkoilumieli.
Hyvärilässä on 12 paria 127 cm pitkiä ja 14 paria 147 cm pitkiä liukulumikenkiä.
Hinta: 15 €/1-3 tuntia, 30 €/vrk

LUMIKENKÄILEMÄÄN!
Lumikengät ovat helppokäyttöiset ja hauskat, niillä pääsee nopeasti ja helposti vaikeakulkuiseenkin maastoon. Tarvitset vain säänmukaisen ulkoiluvaatetuksen (mielellään varrelliset kengät) ja reipasta ulkoilumieltä. Lähimaastoon on merkitty reilun kilometrin pituinen lumikenkäreitti, jossa on helppo kokeilla lumikenkäilyä metsäisessä maastossa. Reitti alkaa ja loppuu hyppyrille.
Huom! Lumikenkäily kielletty hiihtoladuilla ja moottorikelkkareiteillä. Kysy sopivia reittejä vastaanotosta!
Hyvärilän lumikengistä kaksi paria alle 7-vuotiaalle ja 23 paria kouluikäisille / aikuisille
Hinta: 12 €/1-3 tuntia, 25 €/vrk

Trek - FATBIKE
Pyöriä on 7 kpl; koot S, M ja L
Hinta: 25 €/1h, 35 €/2h, 50 €/3h

NYKIIKÖ, NYKIIKÖ
Vuokraa pilkkivälineet ja testaa paljonko kalaa sinä saat Pielisestä! Reppuja välineineen on 2 kpl
Hinta:10 €/vrk

HIIHTOLADUT
Hiihtoladuille pääset suoraan hotellin pihamaalta. Voit kiertää n. 2,4 km pituista valaistua Kartanon kierrosta tai tehdä pidemmän hiihtolenkin aina Ellunkalliolle saakka, jolloin hiihtomatkaa tulee edestakaisin n. 7 km. Lisäksi pääset hiihtäen myös Bomban alueelle. Ajantasainen latuinfo: https://www.nurmes.fi/kuntopolut-ja-ladut/

GEOKÄTKÖILY
Hyvärilän alueelta löytyy geokätköjä ja osaan pääset käsiksi myös talvella. Lataa ilmainen sovellus ja ihastu lajiin, jota voit harrastaa ympäri vuoden. Vaihtelua kätköjen etsimiseen saat, kun laitat jalkaasi karvapohjaiset eräsukset tai lumikengät! Näillä pääset alkuun: https://geokätköt.fi/opas/geokatkojen-etsiminen/geokatkoily-kannykalla/

HYRLINKI
Vähän kuin Curlingia, muttei sinne päinkään. Hauska joukkuepeli Hyvärilän monitoimikentällä.
Hinta: Maksuton Hyvärilän talvilomavieraille, muille 2€/hlö. Maksu Hyvärilän vastaanottoon

RIIHIKOTA
Varaa Hyvärilän Riihikota käyttöösi silloin, kun sinulle sopii. Kotakeittiön tulilla voit paistaa vaikka makkarat tai nauttia retkievääsi hiihtoretken tai pulkkailun päätteeksi. Makkaroita voi ostaa Kartanohotellin ravintolasta, 2€/hlö. Tikkupullataikina 3€/hlö (sis. hilloa ja sokeria). Kodan käyttö 50€/1-3h, sis. polttopuut. Hyvärilän talvilomavieraille Riihen käyttö maksutonta. Varaukset vastaanotosta.

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Alueellamme on voimassa kasvomaskisuositus. Käytäthän kasvomaskia yleisissä tiloissa ja noutopöydästä ruokaa annostellessasi, sekä aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Kartanohotellin tiloissa on käsidesiä saatavilla.

Välinevuokraus & ilmoittautumiset
Hyvärilän vastaanotto
puh.04010 45960